Βιογραφικό

Ακαδημαϊκή Σταδιοδρομία

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2016. Έπειτα συνέχισα με την παρακολούθηση μιας σειράς μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων. Eξ’ αυτών, η πιο σημαντική ήταν η διετής εκπαίδευση και συνεργασία με το Ε.Π.Ι.Ψ.Υ και την Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία στην οικογένεια με ψύχωση». Επιπλέον, σημαντική ήταν η παρακολούθηση του σεμιναρίου «Επίκαιρα ζητήματα εξαρτήσεων, Νέες εξαρτήσεις, Νέες ουσίες- Συννοσηρότητα- Θεραπευτικές Προσεγγίσεις», του Ελληνικού Τμήματος ITACA, σε συνεργασία Α’ και Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μεταπτυχιακή μου κατάρτιση, M.Sc «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξειδικεύεται στην ολιστική φροντίδα και αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών αναγκών παιδιών και εφήβων. Η διπλωματική μεταπτυχιακή μου εργασία αφορά την ρητορική του μίσους στο Διαδίκτυο μεταξύ παιδιών και εφήβων, πρόγραμμα SELMA και παρουσιάστηκε στο 14o State of the Art Πανελλήνιο Συνέδριο Εφηβικής Υγείας (2021).

Συνοψίζοντας τα παραπάνω χρονολογικά:
 • 2016

  Πτυχίο Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ.

 • 2016- 2018

  Σεμινάριο «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία στην οικογένεια με ψύχωση» , Ε.Π.Ι.Ψ.Υ – Αιγινήτειο.

 • 2018

  «Επίκαιρα ζητήματα εξαρτήσεων, Νέες εξαρτήσεις, Νέες ουσίες- Συννοσηρότητα- Θεραπευτικές Προσεγγίσεις», ITACA.

 • 2018-2021

  M.Sc «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» ,Ιατρική Σχολή Αθηνών.

 • 2018 - 2022

  Συστημική Εκπαίδευση SANE, Λόγω Ψυχής.

Σοφία Δούση
Ψυχολόγος MSc, Ειδικός Συστημικής Συμβουλευτικής

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ξεκίνησα να εργάζομαι ως ψυχολόγος στην αποκατάσταση και τη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και θεραπεία ενηλίκων εξαρτημένων από ουσίες, διενεργώντας ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες.  Με μεγάλη χαρά το 2021, απέκτησα το δικό μου χώρο για να υποδέχομαι θεραπευόμενους. Παράλληλα, εργάστηκα θεραπευτικά με παιδιά και εφήβους  σε Κέντρο ειδικών θεραπειών, διερεργώντας επίσης συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων.

Στο παρόν, παράλληλα με το ιδιωτικό μου γραφείο, εργάζομαι τις πρωινές ώρες,  στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αιγαλέου (Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε). Ασχολούμαι κυρίως με την ψυχοσυναισθηματική και μαθησιακή αξιολόγηση παιδιών και εφήβων, τη χορήγηση ψυχομετρικών (WISC – V) και προβολικών δοκιμασιών. 

 • 2020 - 2021

  Ψυχολόγος Στην Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας Της Εξάρτησης Αβέρωφ, Ο.Κ.Α.Ν.Α.

 • 9/2021 - Σήμερα

  Ιδιωτικό Γραφείο Ψυχολόγου

 • 10/2021 - 7/2022

  Ψυχολόγος Παιδιών Και Εφήβων, Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Λογομάθηση, Κυψέλη

 • 4/2022 - Σήμερα

  Ψυχολόγος Παιδιών Και Εφήβων Στο Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Και Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε), Παράρτημα Αιγάλεω

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος:
Aρ. Πρωτοκόλλου 6973, 19-09-2017

Κλινική εμπειρία

Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές μετεκπαιδεύσεις και με σκοπό ην ενίσχυση της κλινικής μου εμπειρίας, είχα μια σειρά από συνεργασίες σε πλαίσιο εθελοντικής εργασίας, με τις εξής δομές:

 • 2014 - 2015

  Κέντρο Ημέρας Franco Basaglia, E.Π.Α.Ψ.Υ.

 • 2017 - 2019

  Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο, Κλινική Αγ. Μαρκέλλα

 • 2018 - 2019

  Β’ Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, Αττικό Νοσοκομείο.

 • 2017 - 2018

  Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.

 • 2019

  Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Παν.& Αγλ. Κυριακού.

Κατά συνέπεια, απέκτησα εμπειρία στην ψυχολογική υποστήριξη ατόμων με σοβαρές και χρόνιες ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, αιματολογικών και ογκολογικών ασθενών. Εν γένει, πραγματοποίησα πολυάριθμες συνεδρίες ενηλίκων, παιδιών, εφήβων και οικογενειών σε εξωτερικό ψυχολογικό ιατρείο.

Ο χώρος μου